توصیه جدی سازمان حج به زائران در عربستان پرونده پرواز‌های ورودی از ایران به مدینه بسته شد (۱۸ خرداد ۱۴۰۳) مشهدالرضا(ع) سوگوار ابن‌الرضا(ع)؛ عرض ارادت زائران و مجاوران به امام مهربانی‌ها در سالروز شهادت جوادالائمه(ع) + فیلم نیت‌ها محترم، اما قفل فقط با کلید باز می‌شود مراسم تشییع پیکر مادر شهیدان «شعبانی» در مشهد برگزار شد الگوی جوان، امام‌جواد (ع) میزبانی ویژه حرم مطهر رضوی از زائران در سالروز شهادت جوادالائمه(ع) نگاهی به جلوه‌های شخصیتی امام جواد علیه السلام جزئیات برگزاری کارگاه‌های مشاوره قرائت قرآن و تصحیح قرائت نماز در حرم امام رضا (ع) ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت حضرت امام جوادالائمه (ع) اعلام شد پایان بزرگترین رویداد قرآنی دانشگاهیان کشور در مشهد | رشد ۳۰ درصدی خانواده جامعه سلامت در جشنواره قرآن و عترت ورود نزدیک به ۸۰ درصد زائران ایرانی به سرزمین وحی (۱۶ خرداد ۱۴۰۳) عالمی از تبار عرفان | یادی از دکتر احمدعلی رجایی بخارایی، نایب التولیه اسبق آستان قدس رضوی توصیف حرم امام رضا(ع) در سفرنامه ۱۹۰ ساله «الکس بارنز» جلوه‌های علم و حلم در وجود عالم آل‌رسول (ص) نسخه اسلام برای ارتباط با محیط زیست فراخوان نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ چه گذشت؟ آیت‌الله علم‌الهدی: رئیس‌جمهور اگر ساده‌زیست باشد، مردم در رفاه هستند مراسم بزرگداشت سی و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) در مشهد برگزار شد
سرخط خبرها

باید حضرت زهرا (س) را فهم کرد

  • کد خبر: ۱۴۱۸۳۷
  • ۰۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۴
باید حضرت زهرا (س) را فهم کرد
فاطمیه در‌واقع بستری بسیار مهم است تا انسان بتواند مسیر هدایتی خودش را معین کند.

فاطمیه مجرایی برای تعالی انسان‌هاست. فاطمیه در‌واقع بستری بسیار مهم است تا انسان بتواند مسیر هدایتی خودش را معین کند. شأن حضرت زهرا (س) به‌قدری است که سخن‌گفتن درباره ایشان ویژگی‌های خاصی را می‌طلبد؛ بنابراین آنچه بیان می‌کنیم، بیانی است از استادان و علمای عظام.

دو گونه می‌توان به جریان شهادت حضرت زهرا (س) نگاه کرد. یک مدل این است که فقط به ذکر مصیبت و اظهار مناسک مناسبتی و متداول بپردازیم که بیشتر هم تاکنون از این قسم نگاه بوده است؛ در‌حالی‌که جریان فاطمیه و شهادت حضرت زهرا (س) نقطه عطفی است برای بالارفتن معرفت بشری نسبت به حقیقت انسانیت و زندگی. حال سؤال این است که چقدر ما توانسته‌ایم از علم و کلام و تجلی حضرت در قرآن بهره‌برداری کنیم؟

این مهم است. در‌واقع هر کس موظف است به‌اندازه ظرف وجودی خود از دریای عظمت صدیقه کبری (س) بهره‌برداری کند. اگر بخواهیم بخشی از شأن حضرت را تشخیص بدهیم و بفهمیم، بهترین مرجع و محل رجوع، قرآن است. هر جا در قرآن خداوند متعال می‌خواهد برجستگی‌های خاصی را ذکر کند، حضرت زهرا (س) حضور دارند. آیت‌ا... جوادی‌آملی جایی فرمودند «باید حضرت زهرا (س) را فهم کرد». حالا اینکه هم بفهمیم و هم عمل کرده و منتشر کنیم، وظیفه ماست. اگر بخواهیم نگاه خداوند به حضرتش را در قرآن ببینیم، یکی در جریان مباهله است؛ واقعه‌ای که در تعیین اسلام نقش بسیار مهمی دارد.

در این واقعه حضرت زهرا (س) یکی از افرادی است که نقش کلیدی دارد یا در آیه تطهیر در سوره احزاب نقش ایشان بسیار پررنگ است که در حدیث کساء نقش ایشان مشهود است «هم فاطمه و ابو‌ها و بعل‌ها و بنوها» یا در سوره «هل‌اتی» حضور حضرت زهرا (س) را یک حضور عینی می‌بینیم.

این‌ها وقایعی است که در قرآن کریم به‌عینه نقل شده است و درواقع آن قله‌بودن ارزش‌هایی را که در جریان‌های مذکور وجود داشت، نشان می‌دهد و حضرت در این جریان‌ها نقش برجسته‌ای دارند. خب حالا ما چگونه می‌توانیم بهره‌برداری خودمان را از وجود پر‌برکت ایشان داشته باشیم؟

ما می‌خواهیم بگوییم ایشان قله هستند و می‌خواهیم به‌سمت این قله برویم و این شدنی است، چرا؟ ما می‌بینیم در جریانی مثل واقعه «هل‌اتی» فضه، کنیز حضرت که تحت تربیت این مکتب قرار گرفته است، حضور دارد. پس نشان می‌دهد که ما هم می‌توانیم تحت این بهره‌برداری قرار بگیریم و می‌توانیم مصداقی از این‌ها باشیم. به‌همین‌جهت ما باید نگاهمان به فاطمیه از این سنخ باشد. فهم الگو‌بودن حضرت زهرا (س) برای مرد و زن باید تبدیل به فرهنگ جامعه شود تا بتوانیم رنگ ارزش وجودی ایشان را در همه عرصه‌ها و جوامع، شاهد و ناظر باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->